Panimot

Ainoa Winery

Me olemme kaksi ulkomailta Suomeen muuttanutta viinintekijää, missionamme valmistaa hyviä, Suomalaisia, viinejä. Niin uskomattomalle kuin se kuulostaakin, parhaat raaka-aineet viineihin löytyvät täällä metsistä. Eikä tämä ole vain turhaa suunsoittoa, lukuisat kansainväliset palkinnot ovat todistaneet Suomen metsistä tulevan yksiä maailman parhaita viinejä.

Alahovin Viinitila

Suomen ensimmäinen tilaviinimyymälä avattiin toukokuussa 1995 Alahovin viinitilalla. Siitä asti tila on tuottanut laadukkaita marjaviinejä, likööreitä, siideriä ja uusimpana tuotteena olutta.

Anderon’s Craft beer

Anderson’s Craft Beer on sopimus (gypsy) panimo, joka perustettiin toukokuussa 2014. Sen puikoista löytyy kaksi herraa – Sten Anderson (brewmaster) ja Tanno Pikand.

Panimo käyttää oluissaan vain parhaita raaka-aineita. Ilman lisäaineita tai aromivahventeita panimo tarjoaa puhtaita ja voimakkaita makuelämyksiä. Toiminnan taustalla on palava into ja tavoite tuottaa mielenkiintoisia ja mieleenpainuvia oluita. Jatkuvan testauksen ja tuotekehityksen voimin herrat pyrkivät jatkuvasti uusiin ja yllättäviin tuloksiin fanien loputtoman janon sammuttamisessa ja valikoimasta suurin osa sopiikin myös vegaaneille oluen ystäville.

Brewski

Its not a walk in the park to run a brewery, it takes a lot of your time. You have to become one with your work to make this happen.
You have to become a Brewski. In heart, mind and soul.

 

Brewski ei ole mikä tahansa panimo.  Se haluaa tutkia, asettaa uusia rajoja ja kokeilla mikä on mahdollista. Vain koska se voi. koska kukaan ei vielä tehnyt sitä, ei tarkoita etteikö sitä voisi tehdä.

CoolHead Brew

CoolHead Brew on brasilialaisen ja kahden suomalaisen ruokaekonomin lemmenlapsi. Panimotilat sijaitsevat Tuusulassa, kolmisenkymmentä kilometriä Helsingistä, aivan maailman puhtaimman veden alkulähteillä.

Me pannaan sitä mitä me itse tykätään juoda. Luomisprosessiin kuuluu aina vähän kaikilta elämän osa-alueilta ja kaikista maailman paikoista. Kulttuurien kohtaamista, luonnon inspiraatiota ja kokemuksia keittiöstä, tislaamoilta ja cocktail-kulttuurista – näistä on uniikit oluet tehty.

CoolHead Brew is all about keeping it cool. Vapaata luovuutta, ilman rajoja ja katumusta. Keep your cool, have a CoolHead!

Donut Island

Teemme oluita mitä haluamme juoda. Yksin ja kavereiden kanssa.

Espoon Oma Panimo

Espoolaisen festivaalin kolmas julkaistava panimo on tottakai Espoon Oma Panimo. Kivenlahdessa oluita paneva porukka on tuonut Espoota esille kaupunginosaoluillaan. Jos matkaat Ota Olueen metrolla voit jatkaa matkaasi myös Espoon Oman Panimo Metro IPAlla!

Etko Brewing

Töölöstä maailmalle vuoden 2016 lopulla pompannut Etko on hurmannut olut-kansaa kovaan tahtiin. Vauhtia on otettu Töölöläisestä kylppäristä, jossa oluesta hullaantunut teki ensimmäiset kokeilunsa. Etkon tiskiltä löydät erittäin maistuvat IPAt ja Pale Alet, mutta varo ettet jää kiinni Full Nelsoniin…

FI

Fat Lizard Brewing Co.

Fat Lizard Brewing Co. on kasvanut neljän hengen Hessu Hopon ja Topon Poppoosta koko craft-kansan tuntemaksi Espoon ylpeydeksi. 2014 alkanut taival on kulkenut autotallin kautta Kivenlahdesta Otaniemeen, jossa panimo tuottaa tänä päivänä olutta koko Suomelle. Liskomiehet ovat lanseeranneet uusimpana uuden Fat Lab-sarjansa, jossa julkaistaan kokeellisempia ja erikoisempia eriä.

Fiskarsin Panimo

Fiskarsin Panimo keskittyy panemaan ja kehittelemään hyviä, tasapainoisia ja juotavia oluita oikeista luonnon raaka-aineista. Olut ja ruoka näyttelevät suurta osaa panimon toiminnassa ja uusia oluita testatessa käydään läpi aina myös niille sopivat ruokavaihtoehdot. Suomessa on syöty ja ruokien kanssa juotu olutta jo tuhat vuotta, se on meillä perimässä. Tätä tuomme myös Fiskarsin Panimolla esiin: Olut sopii hienompaankin ruokapöytään ja vaikka leirinuotiolle.

Hiisi

HIISI on vuonna 2013 perustettu käsityöläispanimo, jonka toiminta-ajatus on itsekäs; Haluamme tehdä sellaisia oluita, joita itse haluaisimme juoda.

Olemme oluen harrastajia, joille oluessa tärkeintä ovat maku ja elämyksellisyys. Meille olut on janojuoman tai halvan päihtymyksen lähteen sijaan kokemus – runsasarominen, vivahteikas ja tasapainoinen, kutkuttava aistielämys.

FI

Humalove Brewing

Kolme vuotta Ota Oluen aikoihin täyttävä kiertolaispanimo Humalove Brewing on luvannut saapua tapahtumaan mielenkiintoisella olutkattauksella. Humalove Brewing on 4 kaverin perustama kiertolaispanimo Helsingistä. Pääosan tuotteistaan Humalove Brewing panee Lohjalla UG Breweryllä. Tänä kesänä kovalla tahdilla uutuuksia paukuttanut porukka ei tule jättämään ketään kylmäksi!

Kuura Cider

Valmistamme aitoja siidereitä suomalaisista omenista kunnioittaen eurooppalaisia siideriperinteitä. Juomissamme heijastuu ja maistuu suomalaisen omenan erityispiirteet. Olemme mukana luomassa siiderikulttuuria, joka on raaka-ainelähtöinen ja suhtautuu intohimoisesti hyvään makuun.

Siiderimme tehdään käsityönä kotimaisesta, lähellä kasvaneesta omenasta. Valikoimassamme on erityylisiä ja eri metodeilla valmistettuja siidereitä. Tuotteillamme on suomalaisen aidon siiderin seuran myöntämät sertifikaatit osoituksena kokonaisvaltaisesta kotimaisesta työstä.

Paikallisuus, käsityö ja laatu yhdistettynä innovaatioihin ovat tärkeitä arvoja toiminnassamme. Konkreettiset esimerkit ovat ensimmäinen suomalainen villihiivoilla käytetty siideri sekä ensimmäinen Ice Cider eli jääsiideri.

Kyrö Distillery Company

Kuten moni muukin hyvä idea, sai ajatus Kyrö Distillery Companysta alkunsa saunan lauteilla, kun viisi ystävystä siemaili amerikkalaista ruisviskiä.

Ruis on vahvasti kaiken tekemisen keskiössä ja ruisviskin lisäksi tuoteportfoliossa on myös ruisginejä ja ruisbittereitä.

Laugar Brewery

Kapinallista olutta. Pantu maltaan ja humalan nimeen.

Level Eleven Brewing

Level Eleven Brewing on Helsinkiläislohjalaisfiskarsilainen kiertolaispanimo. Kotipaikka on Helsinki, panimo sijaitsee Lohjalla ja varasto Fiskarsissa. Panimo on tehnyt pitkään kokeilueriä, vuonna 2018 on perustettu yritys ja panimotoiminta on käynnistynyt isommassa mittakaavassa.

Maistila

Maistila on kahden veljeksen kipparoima (pien)panimo.

Toimintamme ensikipinä roihahti erinäisiä vuosia sitten Tanskassa. Se ei ollut synkkä ja myrskyinen yö, vaikka tuo kuulostaisikin mehukkaammalta, vaan raikkaana kipristelevä, auringontäyteinen kevätpäivä. Olin Köpiksessä olutfestareilla, jossa leppoisa tunnelma, ja loistokas oluttarjonta innosti rimpauttamaan velipojalle koto-Suomeen. Puhelu oli mallia lyhyt ja ytimekäs. Minä: Nyt tiedän mitä aletaan tekemään. Vastaus: Kuulostaa hyvältä.

FI

Olarin Panimo

Olarista niinikään Otaniemeen muuttanut ehdottoman maanalainen panimo on tämän vuoden aikana muuttanut ulkonäköään ja tuutannut ulos kovan kavalkaadin uutuuksia. Oluita on aina Hazy Hoodzin NEIPA-maailmoista Dibs on the Cacao Nibsin imperiaaleihin stoutti-sfääreihin.

Panimoyhtiö Tuju

Syvällä Etelä-Karjalassa sijaitsee Panimoyhtiö Tuju oy. Olemme vuonna 2015 perustettu lappeenrantalainen pienpanimo, jonka pyrkimyksenä on palauttaa laadukkaan käsityönä valmistetun oluen paneminen takaisin Lappeenrantaan.

Oluemme ovat todellisia käsityöoluita. Laitteistomme koostuu ikonisista brittiläisistä mäskäys- ja keittolaitteista, joiden täysi keittokoko on 500 litraa. Kaikki oluemme ovat luonnollisesti pullokäyttämällä hiilihapotettuja, suodattamattomia, pastöroimattomia sekä lisä- ja säilöntäaineettomia.

Koska me voimme. Koska meillä on taito. Koska haluamme tuottaa oluita, joiden takana voimme seistä ja ennen kaikkea, koska haluamme jakaa niitä samoja elämyksiä, jotka saavat meidän aina uudelleen etsimään uusia hyviä oluita.

Rocking Bear Brewers

Panimo sai alkunsa kiertolaispanimona, pannen muiden tiloissa, mutta vuonna 2015 hankittiin omat vermeet ja alettiin panna oikein kunnolla.

Alkuun teimme kaikki oluemme helposti lähestyttäviksi, jokaiselle sopiviksi oluiksi, emmekä tavoitelleet lainkaan ”Hop Head” -tyyppejä. Nykyään reseptiikassa on panostettu enemmän oluiden humalointiin, koska sitä haluamme itsekin juoda, ja kuluttajien palautteen mukaan oluemme olivat alkuun liian helppoja.

Ruosniemen Panimo

Olut ei ole vain olutta. Olut ei ole kolmosta tai nelosta. Olut ei ole vain alkoholiprosentti, aluehallintovirasto tai aikaistettu kuolema. Oluen tarkoitus on tuottaa iloa ja nautintoa. Olut on intohimolla ja insinööritaidolla tehty, suomalaiseen kulttuuriin tuhansia vuosia kuulunut juoma, josta on lupa nauttia.

Sidrería Gurutzeta

Espanjalaista siideriä antaumuksella tuotettuna.

SnailsBank

Aitoa brittiläistä siideriä Herefordshiren sydämestä. Kauniiden omenapuutarhojen parhaista hedelmistä tehtyä uniikilla SnailsBankin maulla.

Sonnisaari

Oulu vuonna 2014. Perinteikkäässä pohjoisen olutkaupungissa ei ole toiminut panimoa 10 vuoteen. Kolme armoitettua olutharrastajaa kokee tahoillaan valaistumisen: panimo on kaupunkiin saatava! Yhteiset intressit ja vähän kai sattumakin ajaa veijarit samaan pöydän ääreen paikalliseen olutkeitaaseen, Oluthuone Leskiseen. Uusi lehti Oulun panimohistoriassa alkaa kääntyä: perustetaan Sonnisaari Panimo.

Sori Brewing

Sori Brewing toimii Viron Tallinnassa. Joukkorahoituksen tukemana, Sori Brewing on ottanut tehtäväkseen tehdä maailmasta hauskempi paikka hyvän käsityöläisoluen voimalla. Kahden suomalaisen voimin aloitettu panimo vaati muuttoa pois kotimaasta, jotta olutta voitaisiin panna oikein kunnolla ilman kompromisseja. Ei kauas, mutta juuri tarpeeksi kauas kuitenki. Yhdessä mahtavan tiiminsä kanssa, nämä tyypit paneutuvat panemiseen, jotta sinä voit nauttia nestemmäisestä ilosta hyvän käsityöläisolen muodossa!

Tanker

Tanker alkoi kolmen kotipanijan yhteisen harrastuksen lähdettyä täysin käsistä. Jaanis ja Ryan panivat yhdessä Jaaniksen autotallissa, käyttäen tunteja tuntien perään näpräten reseptejä ja kasvattaen kannattajakuntaa ystävien ja perheiden piirissä. Tästä syntyi idea omasta panimosta.

Tempel Brygghus

Uppsalalainen pieni käsityöläispanimo joka keskittyy erikoisiin olutkokemuksiin.

Zapiain

Siideritalo ehkä Espanjan pohjoisimmilta alueilta. Juomaa jota on varta vasten haettu festarikansan nautittavaksi.